• Mariehamn i mitt hjärta

• Miljö och kultur

• Familj och rättvisa

Mariehamn skall vara hela Ålands stolthet och stad. Staden ska vara fin och trivsam för dom som bor där och för den som kommer till Mariehamn. Offentlig konst berikar en stad.

I 6 år har jag följt Mariehamnspolitiken direkt i stadsstyrelserummet. Där har jag mött många frågor som verkligen berör mig på djupet och som jag gärna vill fortsätta arbeta med. Bra kan alltid bli bättre.

Jag vill att våra gator och torg ska vara snygga och prydliga. Det finns ett mellanting mellan gammalt och nytt och det som ger en själ till det rum vi alla vistas i. Det handlar om balans och att alla får både ta och ge för att skapa detta tillsammans.

Samarbete med Jomala

Helst av allt vill jag se en samgång med Jomala. Kommungränsen mellan Jomala och Mariehamn är den mest konstruerade gränsen just nu. Tänk vad vi kunde åstadkomma tillsammans! Tänk om det gick att smidigt åka kollektivt, att dagisplatser kunde vara mer valbart och flexibelt? Tänk om vi kunde välkomna husbilsturister på ett bättre sätt och ge plats åt en gymnastikhall? Jag vill se offentlig konst och kulturaktiviteter som berikar själen i vår vardag.

Kreativt

Som politiker tänker jag mig att man måste våga lita på den som kan sin sak. Man måste utgå från att alla gör sitt bästa och vill väl. Kreativa idéer behöver få plats. Men man måste också våga prova saker på nya sätt och man kan vara av en annan åsikt men visa det på ett respektfullt sätt.

Miljön

Vi är många som tänker på miljön och vet att vi alla måste göra vad vi kan för planetens framtid. Att skuldbelägga är inte rätt väg utan att uppmuntra till eftertanke och att uppmuntra till nya lösningar, ny teknik och nya tankesätt. Kvalitet framför kvantitet. Miljön finns med på många områden och alla steg gör skillnad.

Ingen alarmpolitik

Du som kanske röstar på mig ska veta att jag inte kommer att driva alarmpolitik och bara göra allt för att få en tidningsrubrik. Du ska veta att jag inte kommer att vika mig även om det känns obehagligt när den som vill fixa, trixa och skrämma upp ropar högt. Allting blir inte på pricken som man tänkt sig men när ett steg är taget framåt så är det ett steg framåt. Debatten behöver vara sansad och respektfull.

Du ska också veta att jag inte vill se gränser som hindrar och stoppar. Jag vill tro gott och lita på människor. Alla gör sitt bästa utgående från sina förutsättningar.

Personligt

Mina fritidsintressen på sidan om politiken är djur. Hästar hundar och alla möjliga djur. Jag är utbildad djurskötare för exotiska djur och har också studerat till agrolog efter gymnasiet. Ett annat stort intresse är sömnad. Jag syr så mycket jag bara hinner och älskar att skapa i textil. Jag har en sambo, två barn och två hundar.  

Tveka inte att ta kontakt om det är något som berör dig som du känner att du vill dela med dig av.