Huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena. 

Individanpassade samhällssystem 

Jämställt

  • Jag har aldrig varit en person som följt strömmen, utan alltid sökt vägar för förbättring och effektivisering. Att detta skulle leda mig till politiken var nog en naturlig väg, som jag nu hoppas få ta vidare. Jag är rak och ärlig. Jag vågar bestämma mig och jag kan tala för min sak med rak rygg och tydliga mål. 
  • Beslutsfattare bör inte fatta snabba beslut för att vinna poäng. Sakfrågor ska nogsamt utredas och utvärderas. Vi ska acceptera varandras olika ideologier och åsikter, men vara beredda på att de ifrågasätts. Var ärlig – mot andra såväl som dig själv. 
  • Jag hoppas du vill låta mig driva politik på detta sätt – med huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena. 
  • Jag vill att vi ska få möjlighet att välja. Jag vill ha individanpassade samhällssystem eftersom alla individer, alla familjer har olika behov. Mitt största fokus och främsta hjärtefråga är att förnya vårdledigheten. Jag är övertygad om att genom att inkomstgrunda vårdledigheten ska vi även se ett mer jämnt uttag mellan könen och fler män hemma med barn. Får vi detta att hända kan vi få andra, mer likvärdiga, spelregler på arbetsmarknaden. Vi kan bryta normen och bli ett än mer jämställt samhälle. 
  • Åland är en synnerligt bra plats att bo på och jag tror att vi kan göra det ännu bättre genom mer  valfrihet. 
  • Jag har jobbat inom vården, på sjön, i restaurang, i butik och som inköpare. Men framförallt är jag mamma, fru, vän, syster och dotter. Jag tycker om att träna, laga mat och baka, växter och att umgås (lagom mycket)  Jag har en stark röst, ett starkt driv och en klar vision. Och jag vill använda den för att göra vårt Åland till en ännu bättre plats att leva på.