Hälsa, idrott och motion

Mer samarbete – mindre prestige

Åländsk företagsamhet

  • Åland är mitt hem och att få vara med och utveckla vårt samhälle driver mig. Att ställa upp för Liberalerna är ett naturligt val då mina personliga värderingar återspeglas i partiet. Jag har ofta glimten i ögat och hoppas bidra till att göra den åländska politiken ännu lite roligare. Med över 30 års erfarenhet från näringslivet har jag blivit bra på problemlösning och ser gärna samarbete över partigränserna där jag idag upplever att prestige många gånger hindrar smidiga lösningar.

  • Efter att ha varit aktiv som idrottare, ledare och ordförande i IFK Mariehamn har jag sett att motion i alla åldrar är en investering för hela samhället och ett friskare liv. Jag vill att ALLA ska ha möjlighet att delta i den sport de väljer.

  • Jag är uppvuxen i en företagarfamilj och driver sedan mitten på 90-talet ett eget, litet företag i blombranschen. Småföretagen är en viktig livsnerv för hela Åland och en moderniserad näringsrätt ger fler företag och arbetsplatser på Åland.

  • Jag vill göra det enklare att driva företag, och jobba för att få en smidigare hantering av skattegränsen som idag begränsar åländska producenter och importörer.

  • På fritiden gillar jag att spela golf och fotboll, men framförallt att vara på stugan i Sund och umgås med familj och vänner.