Hållbar tillväxt
Frihet hela livet
Kunskap, vilja & mod

VARFÖR JAG STÄLLER UPP? JAG VILL:

  • Politik är inte enkelt. Ingen får igenom allt det vad man lovar, därför tycker jag att det är viktigt att rösta på någon som man delar värderingar med och som vågar stå upp för vad man tycker. Jag går till val på parollen kunskap, vilja och mod för att jag anser att det är viktiga värden i politiken. Vi måste lyssna på sakkunskap och vi politiker är skyldiga att läsa på. Vi är också skyldiga att lyssna på medborgarna, du och alla andra har en stor kunskap om hur vårt samhälle fungerar i praktiken. Jag har viljan att göra ett bra Åland bättre, jag brinner för politiken och är beredd att fortsätta jobba hårt för dig. Dessutom har jag modet; jag vågar stå upp för mina åsikter även när en majoritet tycker annorlunda.
  • Jag tror på ett hållbart Åland men inte att vägen dit är att förbjuda verksamheter och sluta skaffa barn. Jag tror också att vi behöver tillväxt för att ha råd med den alldeles nödvändiga omställningen. Därför kommer du att se mig prata om hållbar tillväxt. Jag tror givetvis på forskningen gällande klimathotet och menar att vi behöver ta ansvar för både klimat och miljö.
  • Jag menar att vi behöver ha reell frihet genom hela livet, inte bara valfrihet för de få. Egna pengar i plånboken, bra utbilning och rätten för var och en av oss att styra vad som händer i ens liv är därför prioriterade frågor för mig.
  • Jag har erfarenheter från restaurangbranschen, har jobbat som kommunal tjänsteman och driver ett företag tillsammans med min familj. Jag har studerat samhällsplanering vid Stockholms universitet. Jag sitter i finans- och näringsutskottet, som ersättare i självstyrelsepolitiska nämnden, som viceordförande vid ÅHS, som ersättare i Ålands vatten, i stadsfullmäktige som gruppledare och i stadsutvecklingsnämnden. Som ickepolitiska uppdrag sitter jag som viceordförande i gymnastikföreningen och som styrelsemedlem i Pelaren.
  • Intresserad av trädgård, bin, matlagning och älskar att umgås med vänner och släkt.

Till min blogg

Läs mer om min politik här >>