Anders Ekström

Roller:

Kommunpolitiker: Kommunstyrelsen

Yrke: Lagtingsledamot

Jag heter Anders Ekström och är en jakt- och idrottsintresserad trebarnsfar som bor i Jomala.

Min bakgrund är inom ekonomi där jag studerat nationalekonomi. Jag har arbetat ca 20 år inom  finansbranschen på Åland, samt på Åland Näringsliv. Jag har varit en aktiv jägare i 30 år och en aktiv idrottare så länge jag kan minnas. Jag har engagerat mig i föreningslivet via mina barn och delar ett stort trädgårdsintresse med min fru. I köket lagar jag också en fantastisk spagetti bolognese.

Jag ställer upp för Liberalerna för första gången. Det behövs fler personer med insikt om samhällsekonomi och näringsliv i politiken och där har jag mycket att tillföra. Inför nästa mandatperiod ser jag att vi behöver fatta svåra beslut, göra tuffa prioriteringar och få igång en ekonomisk tillväxt vi saknat i många år. Skjuter vi upp detta ytterligare kommer Åland att få stora problem.

Mina prioriteringar i kommande mandatperiod är

  • En landskapsbudget i balans för att säkra framtidens välfärd
  • Starka företag som ger Åland en ekonomisk tillväxt
  • En aktiv tredje sektor där alla har möjlighet till en hobby – vare sig det är idrott eller kultur
  • Jakt- och fiske med fokus på småskalig verksamhet i glesbygden

Jag går till val med ledorden “ordning och tillväxt”. En röst på mig ger dig en kandidat som har en förståelse för samhällsekonomi och näringsliv samt en bakgrund bland jägare, föräldrar och trädgårdsintresserade människor på Åland.

Till toppen