Ann Kvarnström

135
Lagting
548
Jomala

Jag är en driven och engagerad 48-årig tvåbarnsmamma som brinner för rättvisa och jämställdhet.  Jag tror på att även små försök till förändring ger resultat, speciellt då vi samarbetar. Jag tycker just nu att vi på Åland har rätt mycket orättvisor och mycket förebyggande arbete på många olika områden vi behöver ta tag i så därför väljer jag att ställa upp i årets val tillsammans med Liberalerna. Tillsammans kan vi förändra.

Jag anser:

Att alla skall ha rätt till en trygg och våldsfri vardag både i skola och i hemmet. Detta är en självklarhet jag jobbar hårt för redan idag genom mitt arbete.

Att alla skall ha rätt till och tillgång till rätt hjälp och ett professionellt, gott bemötande när man blivit utsatt för våld eller övergrepp. Att vi har ett rättsväsende som är utbildat i våldsproblematik så vi får fler och rättvisa domar är ett måste.

Att vård, omsorg och socialtjänst är bra bemannad och utbildad efter de aktuella och reella behoven vi har idag. Att arbeta i människonära yrken påverkar alla vilket gör det än viktigare att ta bra hand om sin personal genom bl.a god bemanning och möjlighet att påverka sitt eget arbete.

Att vården bör satsa mer på förebyggande verksamheter vilket gör vården mer hanterbar och förutsägbar. Att på så vis relativt snabbt kunna anpassa resurser till de verksamheter där det behövs kommer bli av största vikt i framtiden.

Att öppna en ungdomsmottagning omgående är av största vikt. Våra ungdomar har det tufft idag vilket bl.a Hälsa i Skolan bekräftar.

Är detta några av dina viktigaste frågor du tänker på just nu men känner att du inte riktigt vill ge dig in i politiken?
Vill du se en orädd, trygg, uthållig och dedikerad företagare och sjuksköterska ta tag i dessa frågor på allvar?
Vill du ge mig din röst lovar jag att med uthållighet och engagemang göra mitt allra bästa för att få till stånd de förändringar vi tillsammans brinner för.

Till toppen