Björn-E Zetterman

Roller:

Kommunpolitiker: Ledamot infra-/stadsmiljönämnden. Ersättare byggnadsnämnden, MCA styrelseledamot

157
Lagting
580
Mariehamn

Jag är en gift tvåbarnsfar boende i Mariehamn. Jag jobbar på Högskolan på Åland som Lektor sedan 2020, området jag undervisar inom är främst IT. Inom min familj har företagande alltid funnits som en del av livet, det har därav förefallit som naturligt för mig att starta och driva företag. Äppelodlingen som min farfar anlade för 60 år sedan har lärt mig att bakom framgång finns mycket hårt arbete.

Samarbete är nyckeln till större möjligheter, om det så är inom företagande, skolan eller politiken. Ensam är man svag men tillsammans kan vi uträtta större nytta. Inom de politiska uppdrag jag haft har jag alltid sökt samarbete med andra partier och politiker framom konflikt.

Mina politiska prioriteringar är kanske tråkiga men viktiga

  1. Skolan och utbildning är något som berör oss som föräldrar, som skapar egna ben att stå på för individen. En bra skola (och dagis), med engagerade och kunniga lärare skapar en bra start för våra barn.
  2. God vård & omsorg på rätt nivå. “när man är frisk vill man allt möjligt, när man är sjuk vill man bara en sak”.
  3. Åland i världen, då tänker jag på att minimera den byråkrati som drabbar oss på Åland till följd av skattegränsen.

Det finns givetvis många fler områden, tex kulturen, musikinstitutet, utegym, bibliotek, biodling…det finns nog plats för dem också..

Till utbildningen har jag samlat på mig några olika examen genom åren. Datormontör, Ingenjör inom IT,  Master of Sciences (Sociala medier & webb), Landsbygdsföretagare, pedagogik(didaktik) vid Åbo Akademi. Jag gillar utveckling, ny teknik,  och människor, för att va en IT nörd är jag att betrakta som social.

“En ung man med framåtanda!”, är ett citat från Laby Laban(Runar Karlsson), det beskriver mig i början av 2000-talett. Är jag ung idag? kanske inte lika ung, men inom politiken betraktar jag mig som ung ännu.

 

Till toppen