Jenny Broman

Roller:

Yrke: Alarmoperatör

126
Lagting
517
Lemland

2010 besökte jag Åland för att hälsa på en vän och blev kär, både i Åland och min numera make. Året därpå gick flyttlasset från Stockholm och det var som att flytta hem då jag är uppvuxen i en liten stad där alla känner alla.

Jag har jobbat inom 112 sen 2003 och gör det numera här på Åland som alarmoperatör. I mitt arbete så har jag ofta kontakt med folk i deras svåraste stunder och det är anledningen till att jag valt att engagera mig politiskt. Jag vill försöka hjälpa mina medmänniskor så att de inte hamnar i dessa situationer utan att det finns skyddsnät som fångar upp och hjälper innan det är för sent. Nedan är några av de saker som står mig varmt om hjärtat.

Jag vill jobba för att Åland får ett mobilt vårdteam, med läkare, som kan åka dit patienten finns för att kunna undersöka, ta prover och ge enklare behandling etcetera i hemmet för de som har svårt att på egen hand ta sig till vården, oavsett om det är i det egna hemmet eller på ett boende. Är man sängliggandes och tvingas ta bårtaxi eller ambulans tur och retur till sjukhuset för en 15 minuters undersökning och ett recept, underlättar inte ens mående utan snarare tvärtom.

Jag vill också jobba för en bättre mental hälsa, där möjlighet till stöd och hjälp finns dygnet runt, oavsett om man behöver hjälp för första gången eller tidigare haft kontakt. Att få möjlighet att prata med någon så snabbt som möjligt kan stoppa en nedåtgående spiral. Ångest, exempelvis, kan inte pausas till klockan 8 en vardag.

Så varför ska du rösta på mig? Jo för att jag är engagerad och jobbar hårt för det jag tror på. Samtidigt som saker kan stå mig varmt om hjärtat så är jag ändå logisk och faktastyrd, får jag en uppgift så undersöker jag alltid noga, väger fördelar mot nackdelar och strävar alltid mot att resultatet ska bli det bästa för alla och inte för mig personligen.

Tack för att du tog dig tid att läsa och kom ihåg att det viktigaste är ATT du röstar, oavsett vem du väljer att rösta på.

Till toppen