Joakim Österlund

Yrke: Försäljare

513
Geta

Jag heter Joakim, men kallas för Jocke av dom flesta. 40 år gammal och bosatt i Geta tillsammans med mina två innekattor. På fritiden fiskar jag gärna, tar en tur med båten eller tar en tur med sommarbilen då jag även har ett stort motorintresse.

Jag är väldigt engagerad i ungdomsverksamheten på Åland och har varit i rätt många år. Är engagerad både i Geta Ungdomsförening där jag varit aktiv i styrelsen i kanske 16 år eller något ditåt. Sen är jag även aktiv som styrelsemedlem i Ålands Ungdomsförbund sedan 2013/2014. Och nu tänkte jag att jag kanske kan bidra med min kompetens och ställa upp i Kommunalvalet i Geta och på det sättet bidra till utvecklingen av kommunen.

Jag har ett stort engagemang för barn och ungdom , det är dom som är våran framtid. Samt engagerad i att värna om våran natur och våran skärgård, för det är bland det finaste vi har här på Åland och något jag värnar om att skall finnas kvar för våra efterföljande barn och barnbarn osv.

Vill även lobba för främst motorsporten men även andra sporter på Åland för vi har många framstående utövare här på ön och ser gärna att samtliga skall ha bra möjligheter att träna på hemmaplan för att få så bra förutsättningar som möjligt.

Jobbar även gärna för ett jämställt samhälle där det är lika möjlighet för alla oavsett kön.

Säger inte att jag kanske klarar av att genomföra allt men jag lovar att göra mitt absolut bästa för att påverka besluten.

Till toppen