Katrin Sjögren

Roller:

Partistyrelse: Ordförande

 

Det känns helt otroligt men i höst har jag varit landskapspolitiker i hela 20 år! Tiden går fort när man har roligt och mycket att göra. Det bästa med att vara politiker är att man lär sig något nytt nästan varje dag och att man får träffa så många människor i olika åldrar, roller och livssituationer. Jag är i grunden akut- och intensivvårdssjuksköterska. Det har lärt mig att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt.

Min familj består av Antti samt Alva, Alfred och Axel. Vår hund Selma och frassen Sixten. Politik är viktigt men familj och vänner är viktigast. När jag är ute på sjön eller i skog och mark mår jag som bäst. Som många mariehamnare har jag mina rötter och fötter i skärgården. Jag är en nyfiken kulturkonsument av stora mått.

Under den här mandatperioden har liberalerna varit i opposition. Nu vill vi vara med och leda Åland och utvecklingen framåt igen. Vi har många utmaningar och problem som måste lösas men vi har faktiskt ännu större potential och många möjligheter. Till våra många möjligheter hör våra barn och unga, företagsamheten, självstyrelsen, kultur- och idrotts Åland, inflyttningen, utbildningen, vindkraften, småskaligheten, naturen och havet.

Liberalerna är lösningsorienterade. Vi vågar se problemen och utvecklingsbehoven. Dit hör en ohållbar ekonomi, utanförskap, skattegränsen, överbyråkratiseringen och ojämställdheten. Relationerna till Helsingfors måste få en nystart. Äldreomsorgen behöver förbättras och utvecklas. Växthusgasutsläppen och förlusten av den biologiska mångfalden minskar. Vårt vatten behöver bli rent och friskt. Vi tänker aldrig lova något som det inte finns vare sig möjlighet eller tanke att infria. Det vi däremot kan lova är tydliga besked, en förmåga att fatta beslut och ett mycket hårt arbete. Åland behöver både stabilitet och förändring. Vi vill göra ett bra Åland bättre!

Det är dags för Liberalerna!

 

Bli medlem
Till toppen