Niclas Nordlund

Yrke: Fotograf

144
Lagting

Jag heter Niclas Nordlund, är 58 år, och är född och uppvuxen i Mariehamn, men med föräldrar från Hammarland och Sund så har jag tillbringat mitt liv sedan barnsben på landet, i skärgården och naturen för där känner jag mig hemma .

Mitt nuvarande yrke är egenföretagare som frilansande fotograf, har tidigare jobbat som hårdvaruansvarig i sport affär, skiftesförman på ett företag för medicinsk utrustning, samt ansvarig för en digitala tryckpress på ett tryckeri.

Mina intressen genom åren har varit idrott, jakt och fiske som senare övergått i natur fotografering och där känner nog många igen mig som naturfotograf. Jag har de senaste åren återupptagit jakten till husbehov pga det ekologiska fina köttet vårat vilt levererar. Hellre en kokad sjöfågel i grytan än en köpt kyckling som inte haft ett allt för gott liv, anser jag är det bästa alternativet.

Mitt idrottsliga liv har präglats av 20 år med skidskytte på elitnivå som gett några finlandssvenska mästerskap i både skid- & löpskytte i bagaget och det vore fel att säga att jag inte är tävlingsinriktad vilket är en bra egenskap då man vill uppnå sina mål.

Djur och natur och gamla hederliga träbåtar är mitt stora intresse och jag tillbringar mycket tid på havet och med mina två hundar .

Orsaken till att jag söker till lagtinget och politiken är att jag vill kunna påverka och jag anser att viktiga beslut tagits för sent och gjort det svårt för kommande lagting att reda upp, men vi måste börja agera nu för det är i princip redan för sent i vissa frågor .

Exempel på det är våran yttre skärgård som nu är tom på sjöfågel och som genom århundradena varit en del av Ålands dna. Vi står idag med förstörda sötvattentäkter, vilket vi borde ha kunnat förutse. Skärgårdsfärjor som av ålder inte håller ihop och borde förnyats för länge sedan .
Mitt hjärta brinner för en levande skärgård både på hav och land och vårat kulturarv inom jakt och fiske och vi måste agera nu och trygga dess framtid.
Till toppen