Sandra Listherby

Roller:

Kommunpolitiker: Viceordförande Liberalerna, Lagtingsledamot

Partistyrelse: Viceordförande

Jag heter Sandra Listherby, är 41år gammal och bor med min familj i Kalmarnäs, Jomala kommun. Familjen består av fyra barn, min man och en hund. Sedan 2019 representerar jag Liberalerna i Jomalas kommunstyrelse, de senaste två åren som viceordförande. Därtill har jag ett förtroende som representant i Ålands kulturdelegation samt i partiets partiråd. Till vardags arbetar jag som konsult inom offentlig upphandling, att hantera skattemedel på ett varsamt och respektfullt sätt är alltså något jag värderar högt samt har stor kunskap i. Jag har bott många år utanför Åland, i Hongkong, Australien och Stockholm bland annat. De har gett mig en särskild insikt i hur unik och värdefull vår välfärdsmodell är.

Jag ställer upp i höstens kommunal- och lagtingsval och inleder nu, med stor drivkraft, min andra kampanj för året. Inspirerad av vårens riksdagsval, utvilad efter en lång semester och stärkt av erfarenhet efter förtroendeuppdrag den senaste mandatperioden är jag motiverad att utöka mitt ansvar och hoppas ni ger mig det förtroendet.

Viktiga fokusområden för mig är

  • en offentlig ekonomi som inte utarmar vår fundamentala välfärd
  • involvera det privata näringslivet för offentliga tjänster och service i en högre utsträckning
  • en stärkt familjepolitik som rimmar med vår samtid. Där ingår bland annat en förnyad lagstiftning för hemvårdsstöd och en översyn av den nya lagen om barnomsorg
  • skattegränsen måste avbyråkratiseras för att underlätta för företagare såväl som för privatpersoner
  • skydda våra unika vatten- och landmiljöer utan att inkräkta på den privata äganderätten

Morgondagens politiker måste fatta beslut med långsiktighet och hållbarhet. Det gäller såväl ekonomiska- sociala- och miljömässiga beslut om lagstiftning. Och så måste vi samarbeta, diskutera och ha tillförsikt och framtidstro.

Jag ställer upp för Liberalerna på Åland, det parti som på ett trovärdigt sätt representerar precis de värderingar jag står för.

Tack!

Till toppen