Sari Johansson

132
Lagting
550
Jomala

Jag är 51 årig, ursprungligen från Åbo, mamma till 2 pojkar -12 och 15 år gamla och matte till en dvärgschnauzer. Utöver det så jobbar jag som  sjukskötare på Oasen samt är  egenföretagare i enkvinnasfirma som håller första hjälpen kurser. Sitter i Strandnäs skolans Hem och skola -styrelse som styrelseledamot. Börjar min nionde mandatperiod. Och är med i Röda Korsets Mentalstöd-gruppen som frivillig.

Jag ställer upp för Liberalerna för det parti delar mest samma tankar som mig. Och för att det redan finns driftiga politiker i partiet.

Mina hjärtefrågor är dom äldres rätt att få adekvat och rätt vård – i hemmet såsom på institution. Vårdpersonalens välmående -hur får vi dom som jobbar att fortsätta jobba inom vården. Dom som studerar till närvårdare eller till sjukskötare – vill komma och jobba inom vården, omsorgen. Och stanna.

Barn och ungdomar mår allt sämre idag. Kan vi med politiska medel eller beslut hjälpa dem. Lyckas vi med det nu så tackar samhället  oss i framtiden.

Varför ska man rösta på mig? Jag har fötterna på marken, lovar inte vad jag inte kan hålla men gör mitt yttersta att göra mitt bästa. Har insikt, hur det fungerar eller inte fungerar inom vården och omsorgen just nu. Är inte rädd för att dyka i djupet.

Till toppen