Riksdagsval 2023

Liberalerna ställer upp Sandra Listherby i riksdagsvalet – lär känna henne bättre!

Sandra är född och uppvuxen i Finström men har genom livet sett stora delar av världen och bott bland annat i Hongkong och Australien.
– Jag har alltid haft ett driv att lära mig nya saker och se världen från olika perspektiv. Jag har haft stor nytta av mina utlandsvistelser i yrkeslivet, det lönar sig att förstå andra kulturer då man gör affärer, säger Sandra själv. Dessutom, fortsätter hon, har mina livserfarenheter gett mig stor respekt för den nordiska rätts- och välfärdsstaten.

Det politiska intresset har funnits med länge och nu känner sig Sandra redo att inta en riksdagsplats.
– Den åländska politiken är intressant men det finns många frågor som måste lösas i Helsingfors. Jag tänker på den inhemska konkurrenskraften, frågor om mänskliga rättigheter och den inhemska säkerheten. Som fyrabarnsmamma är förstås välfärdspolitiken av största intresse.

Sandra jobbade tidigare på ÅHS men jobbar i dag som upphandlingskonsult på ett bolag i Stockholm. Många arbetsdagar spenderas på distans i hemmet i Kalmarnäs men hon är också en van pendlare.
– Kommunikationerna till och från Åland är helt avgörande för den åländska konkurrenskraften och för att vi ska utveckla samhället, denna fråga behöver förstås prioriteras av de åländska krafterna i Helsingfors.

Liberalerna är mycket nöjda med sin kandidat. Liberalerna som parti har haft möjlighet att lära känna Sandra som medlem sedan 2019.
– Sandra har varit en mycket positiv kraft inom liberalerna, säger partiordförande Katrin Sjögren. Hon har imponerat på många med sina erfarenheter och kunskaper. Vi är mycket glada att Sandra är vår kandidat och ser framemot valrörelsen!

Listan För Åland har ett gemensamt valprogram

Till toppen