Viktoria Olsson

572
Mariehamn

Min passion och hängivenhet som pedagog är vad som driver mig att kandidera i valet 2023 och arbeta för att utveckla och förbättra utbildningen på Åland. Kvalitativ utbildning på alla nivåer är nyckeln till att skapa bättre förutsättningar i livet, stärka självförtroendet, bygga upp vårt samhälle och hjälpa medborgarna att kritiskt analysera information, inklusive propaganda och “fake news”.

Som en person som själv flyttade till Åland för sex år sedan har jag förstahandsupplevelser av integrationsresan på vårt vackra örike. För närvarande arbetar jag med att hjälpa andra att hitta sin plats här. En högkvalitativ, genomtänkt och tillgänglig integrationsutbildning är avgörande för att göra Åland ännu mer attraktivt: om vi vill öka antalet invånare, måste vi ta hand om dem som kommer hit!

Det är inte bara integration för vuxna som är viktigt, utan utbildning på alla nivåer måste hålla en hög standard för våra ungdomar och vuxna, så att de kan vara konkurrenskraftiga på den Åländska arbetsmarknaden och aktiva medborgare i samhället.

Under den kommande mandatperioden vill jag särskilt fokusera på att ge skolorna förmågan att snabbt anpassa sig till förändringar i världen. Genom att tillhandahålla tillräckliga resurser och genomtänkt digitalisering kan vi öka tillgängligheten till utbildning för alla. Tillsammans med Liberalerna arbetar jag för ett starkt och framgångsrikt Åland!

Till toppen